Ga terug
Klein

Hoelang witte asperges koken?

De kooktijd van witte asperges hangt af van de dikte van de stelen. Over het algemeen zijn 8 tot 12 minuten voldoende nadat het water kookt. Laat de asperges daarna nog 5 minuten in het hete kookvocht rusten. Zo blijven ze stevig genoeg, maar krijgen ze toch die zachte bite waar iedereen zo van houdt.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 12 minuten
Totale tijd 32 minuten
Gang Groenten
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 24 kcal

Benodigdheden

  • Kookpan (liefst een hoge pan)
  • Dunschiller
  • Keukenmes
  • Zeef of schuimspaan

Ingrediënten
  

  • 1000 gram witte asperges
  • 1 liter water
  • 20 gram zout
  • 20 gram suiker
  • 30 gram roomboter

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Schil de asperges zorgvuldig van net onder het kopje tot aan de onderkant. Snij de harde uiteinden, ongeveer 2 centimeter, af.
    Punt 1

2. Koken

  • Breng een pan met het water, zout, suiker en boter aan de kook.
  • Voeg de asperges toe en zorg dat ze net onder water liggen. Laat ze 8 tot 12 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 5 minuten nagaren in het kookvocht. Haal ze er voorzichtig uit met een schuimspaan en serveer direct.
    Punt 2
Trefwoord Witte asperges koken