Ga terug
klein

Hoelang vegan biefstuk bakken?

Vegan biefstuk bakken heeft een kortere baktijd dan een traditioneel stuk vlees. Doorgaans is 3 tot 4 minuten per kant in een hete koekenpan voldoende. Hierdoor ontstaat een stevige korst terwijl de binnenkant sappig blijft. Laat de pan goed heet worden, gebruik een klontje plantaardige margarine of een scheut olie en draai het stuk pas om als de onderzijde mooi bruin is. Door de korte bereiding blijft de structuur intact en voorkom je dat het droog wordt.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 231 kcal

Benodigdheden

  • 1 Koekenpan
  • 1 Houten spatel
  • 1 Tang
  • 1 bord om te laten rusten

Ingrediënten
  

  • 4 vegan biefstukken elk ongeveer 150 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout

Stapsgewijze handleiding
 

  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat de olie heet worden. Voeg de knoflook en rozemarijn toe om de olie op smaak te brengen. Leg vervolgens de vegan biefstukken in de pan en bak ze ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Druk ze lichtjes aan met de spatel zodat ze overal goed contact maken met de pan. Wanneer beide zijden goudbruin zijn, haal je de biefstukken uit de pan en laat je ze een paar minuten rusten op een bord.
    Punt 1
  • Je kunt dit recept eenvoudig aanpassen. Vervang de rozemarijn door tijm voor een kruidige toon, voeg een scheut sojasaus toe voor extra umami, of smeer de biefstukken voor het bakken in met mosterd voor een pittige bite. Ook kun je een klontje plantaardige boter toevoegen voor een rijke smaak of de knoflook vervangen door sjalot voor een zachtere geur.
Trefwoord Vegan biefstuk bakken