Hoelang udon noedels koken?
De kooktijd bij udon noedels koken hangt af van de soort. Verse udon noedels hebben maar 1 tot 2 minuten nodig, terwijl gedroogde noedels doorgaans 8 tot 12 minuten koken. Het beste is om ze tussendoor te proeven: ze moeten zacht en licht chewy zijn. Eenmaal gaar, spoel je ze af om de textuur optimaal te houden.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 12 minuten min
Totale tijd 27 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 374 kcal
- 400 gram verse udon noedels of 250 gram gedroogde udon noedels
- 2 liter water
- 1 theelepel zout
Voor gedroogde udon
Voeg de noedels toe en roer direct even door om plakken te voorkomen. Laat ze 8 tot 12 minuten koken, afhankelijk van de dikte.
Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze direct onder koud stromend water. Wrijf ze zachtjes met je handen om overtollig zetmeel te verwijderen. Dit maakt de noedels gladder en voorkomt dat ze plakkerig worden.
Gebruik de udon noedels direct in een warme bouillon, roerbak ze met groenten en saus of serveer ze koud met een dipsaus.
Trefwoord Udon noedels koken