Hoelang sugar snaps koken?
Sugar snaps koken doe je kort, ongeveer 3 tot 5 minuten. Ze lijken een betje op peulen van doperwten, of peultjes, maar deze variatie vergt een ietwat andere bereiding, en zal ook ietwat anders smaken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 44 kcal
Benodigdheden:
Grote pan met deksel
Vergiet
keukenlepel
- 400 gram sugar snaps
- 1 liter water
- 2 gram zout
- eventueel een klontje boter of een eetlepel olijfolie
2. Koken
Laat de sugar snaps drie tot vijf minuten koken. Blijf erbij en proef er eventueel eentje na drie minuten. Ze moeten nog een beetje knapperig zijn, maar wel gaar genoeg om makkelijk te eten. Giet ze daarna meteen af en spoel ze kort af met koud water om het garen te stoppen. Dit noemen we blancheren, en zorgt ervoor dat ze hun frisgroene kleur behouden.
Je kunt ze daarna direct serveren, of even omschudden in een klontje boter of een scheutje olijfolie voor extra smaak.
Trefwoord Sugar snaps koken