Ga terug
klein

Hoelang sugar snaps koken?

Sugar snaps koken doe je kort, ongeveer 3 tot 5 minuten. Ze lijken een betje op peulen van doperwten, of peultjes, maar deze variatie vergt een ietwat andere bereiding, en zal ook ietwat anders smaken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 44 kcal

Benodigdheden

  • Benodigdheden:
  • Grote pan met deksel
  • Vergiet
  • keukenlepel

Ingrediënten
  

  • 400 gram sugar snaps
  • 1 liter water
  • 2 gram zout
  • eventueel een klontje boter of een eetlepel olijfolie

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Breng eerst een pan water aan de kook met een snufje zout. Zodra het water kookt, voeg je de sugar snaps toe. Zet het vuur niet te hoog, maar houd het water goed aan de kook.

2. Koken

  • Laat de sugar snaps drie tot vijf minuten koken. Blijf erbij en proef er eventueel eentje na drie minuten. Ze moeten nog een beetje knapperig zijn, maar wel gaar genoeg om makkelijk te eten. Giet ze daarna meteen af en spoel ze kort af met koud water om het garen te stoppen. Dit noemen we blancheren, en zorgt ervoor dat ze hun frisgroene kleur behouden.
  • Je kunt ze daarna direct serveren, of even omschudden in een klontje boter of een scheutje olijfolie voor extra smaak.
Trefwoord Sugar snaps koken