Hoelang shoarma bakken?
Shoarma bakken in een koekenpan gaat sneller dan veel mensen denken. Het vlees hoeft niet lang te garen, omdat shoarmareepjes meestal al dun gesneden zijn. De bedoeling is dat je het vlees niet alleen gaart, maar ook even laat kleuren zodat de smaken intenser worden. In een hete pan lukt dat prima. Het pitabroodje kun je ondertussen kort verwarmen zodat het zacht en licht krokant wordt, precies zoals het hoort.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Porties 4 Personen
calorieën 146 kcal
Koekenpan
Houten spatel
Snijplank
Mes
Tang voor de broodjes
- 400 gram shoarmavlees
- 4 pitabroodjes of zachte broodjes
- 1 ui in halve ringen
- 2 eetlepels olie
- 100 gram ijsbergsla
- Knoflooksaus naar smaak
1. Bereiden
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg daarna de olie toe. Zodra de pan goed warm is, leg je het shoarmavlees erin. Laat het even liggen zonder te roeren zodat het vlees een mooie kleur krijgt. Daarna schep je het rustig om en laat je het verder bakken tot het gaar en licht krokant is. Dit kost meestal rond de 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid en de hitte van je pan.
Voeg in de laatste 3 minuten de ui toe. Die mag nog een beetje bite houden, maar wel zacht worden door de warmte van het vlees. Schep alles nog een paar keer om zodat de smaken zich mengen. In een andere pan of in een broodrooster verwarm je de broodjes. Snij ze open en vul ze met sla, shoarma en knoflooksaus. Druk ze lichtjes aan zodat alles goed blijft zitten.
Trefwoord Broodje shoarma bakken