Ga terug
klein

Hoelang shishamo bakken?

Shishamo bakken, klein van formaat, en daarom snel gaar. In een hete koekenpan hebben ze meestal maar 2 tot 3 minuten per kant nodig. Het is belangrijk dat de pan goed is voorverwarmd en dat je niet te veel olie gebruikt. Op die manier krijgen de visjes een licht krokante buitenkant en blijft de binnenkant mals en smaakvol. Te lang bakken kan ze droog maken, terwijl te kort bakken het velletje slap houdt.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 6 minuten
Totale tijd 16 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 Personen
calorieën 170 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan met antiaanbaklaag
  • Hittebestendige spatel of tang
  • Bord met keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 500 gram shishamo
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 snufje zeezout
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 halve citroen in partjes

Stapsgewijze handleiding
 

Voorbereiding

  • Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de plantaardige olie toe. Zorg dat de olie gelijkmatig verdeeld is. Spoel de shishamo kort af onder koud water en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrooi de visjes licht met zout en peper.
    Punt 1

Bakken

  • Leg de shishamo voorzichtig in de hete pan en laat ze 2 tot 3 minuten bakken zonder te veel te bewegen. Draai ze daarna voorzichtig om met een spatel of tang en bak ook de andere kant 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal de visjes uit de pan en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met een partje citroen.
Trefwoord Shishamo bakken