Ga terug
klein

Hoelang scheermessen bakken?

Scheermessen bakken heeft een hele korte bereidingstijd nodig. In een goed hete pan zijn ze binnen 2 tot 3 minuten gaar. Je zult zien dat de schelpen zich vanzelf openen zodra ze de juiste temperatuur bereiken. Zodra dat gebeurt, haal je ze meteen van het vuur. Het vlees blijft dan zacht en sappig. Laat je ze langer doorgaren, dan loop je het risico dat ze taai worden en dat is zonde van hun fijne structuur.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 3 minuten
Gang Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 60 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Grote kom
  • Theedoek
  • Keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 800 gram verse scheermessen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 citroen
  • Zwarte peper versgemalen
  • Zout naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Begin met het schoonmaken van de scheermessen. Spoel ze onder koud stromend water en leg ze daarna een half uur in een grote kom met koud water en een flinke hand zout. Zo trekken ze eventueel achtergebleven zand los. Spoel ze daarna opnieuw goed af en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2. Bakken

  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Pel de knoflook en snijd deze in flinterdunne plakjes. Hak de peterselie fijn. Voeg de knoflook toe aan de hete olie en bak die heel kort tot hij begint te geuren, maar niet bruin wordt.
  • Doe dan de scheermessen in de pan en schud ze goed om zodat ze allemaal contact maken met de bodem. Na ongeveer 2 tot 3 minuten zie je de schelpen openklappen. Haal de pan meteen van het vuur en bestrooi alles met de fijngehakte peterselie, een beetje zout en versgemalen peper. Pers er wat citroensap over en serveer direct.
Trefwoord Scheermessen bakken