Sardientjes bakken in een koekenpan duurt niet lang. Doordat ze klein zijn, hebben ze maar een paar minuten per kant nodig om gaar en knapperig te worden. Meestal is 2 tot 3 minuten per kant voldoende. Het is belangrijk om de pan goed heet te laten worden en de sardientjes niet te vaak te keren, zodat ze een mooi korstje krijgen.
Spoel de schoongemaakte sardientjes af onder koud water en dep ze goed droog met keukenpapier. Dit helpt om ze mooi krokant te bakken.
2. Kruiden en pan klaarmaken
Meng de bloem, zout, peper en paprikapoeder in een kom. Haal de sardientjes door het bloemmengsel zodat ze rondom bedekt zijn. Schud overtollige bloem eraf.
3. Bakken
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het teentje knoflook toe en bak het heel kort tot het begint te geuren. Leg dan de sardientjes in de pan. Zorg dat ze niet op elkaar liggen. Bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de sardientjes uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om overtollige olie op te nemen. Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer met partjes citroen.