Ga terug
Klein

Hoelang salami bakken?

Salami bakken duurt meestal maar kort, ongeveer 3 tot 5 minuten, afhankelijk van de dikte van de plakjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter, want salami bevat zelf al genoeg vet. Leg de plakjes in een enkele laag in de pan en bak ze rustig aan. Draai ze halverwege om zodat beide kanten gelijkmatig kleuren. Zodra ze goudbruin en krokant zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze even uitlekken op keukenpapier. Zo blijven ze knapperig zonder te vet te worden.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 336.3 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan met antiaanbaklaag
  • Keukentang of spatel
  • Keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 200 gram salami in dunne plakjes gesneden
  • 1 snufje zwarte peper
  • Optioneel: 1 theelepel honing of balsamico voor een licht zoete toets

Stapsgewijze handleiding
 

  • Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg geen boter of olie toe, want de salami geeft vanzelf vet vrij. Leg de plakjes salami naast elkaar in de pan zodat ze elkaar niet overlappen. Zodra je ziet dat het vet begint te smelten, begint het echte bakken. Draai de plakjes met een tang om wanneer ze aan de onderkant lichtbruin kleuren.
  • Laat de salami nog een minuut of twee verder bakken tot ze krokant zijn. Voor een extra smaakaccent kun je aan het einde een druppeltje honing of balsamico toevoegen en even laten karamelliseren. Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet op te nemen. Serveer direct, of gebruik ze als smaakmaker in andere gerechten.
    Punt 1
Trefwoord Salami bakken