Hoelang romaine sla bakken?
Romaine sla bakken heeft maar heel kort nodig in de pan. Omdat je de sla niet helemaal slap wilt bakken, is een baktijd van ongeveer 4 tot 6 minuten voldoende. Snij de stronken in de lengte doormidden of in kwarten, en bak ze op middelhoog vuur met de snijkant naar beneden. Zodra de onderkant bruin begint te kleuren, draai je ze om en bak je de andere kant nog 2 minuten. Zo blijven ze stevig, maar krijgen ze een licht geroosterd aroma.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 18 kcal
Koekenpan
Snijplank en scherp mes
Keukenpapier
- 2 stronken romaine sla
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel citroensap
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper
2. Bakken
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het teentje knoflook toe, in dunne plakjes gesneden. Laat dit 1 minuut zachtjes bakken tot het begint te geuren, maar niet bruin wordt.
Leg de romaine met de snijkant naar beneden in de pan. Druk eventueel licht aan met een spatel zodat er goed contact is met de panbodem.
Bak de romaine sla ongeveer 3 tot 4 minuten zonder te bewegen. Draai de stronken daarna voorzichtig om en bak de andere kant nog 2 minuten.
Haal de gebakken romaine uit de pan, sprenkel het citroensap erover en breng op smaak met zout en peper.
Trefwoord Romaine sla bakken