Ga terug
klein

Hoelang rivierkreeft koken?

Verse rivierkreeft koken hoeft niet lang. Meestal is drie tot vier minuten genoeg. Zodra ze hun karakteristieke dieprode kleur hebben gekregen, zijn ze gaar. Kook je ze langer, dan wordt het vlees taai en droog. Gebruik je reeds voorgekookte rivierkreeft, dan hoef je ze alleen even op te warmen. Een minuut of twee in heet water is dan voldoende.
Voorbereidingstijd 14 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 68 kcal

Benodigdheden

  • Een grote kookpan met deksel
  • Een schuimspaan

Ingrediënten
  

  • Ongeveer 800 gram verse rivierkreeft levend of rauw
  • Twee liter water
  • Vijftig gram keukenzout
  • Een halve citroen in schijfjes
  • Twee laurierbladeren
  • Een paar takjes verse peterselie
  • Eén eetlepel zwarte peperkorrels

Stapsgewijze handleiding
 

1. Koken

  • Vul een grote pan met twee liter water en voeg het zout toe. Roer tot het volledig is opgelost. Voeg daarna de citroen, laurier, peterselie en peperkorrels toe. Breng dit geheel aan de kook.
  • Als het water goed kookt, doe je de rivierkreeften voorzichtig in de pan. Zorg dat ze allemaal onder water zitten. Sluit de pan en laat ze drie tot vier minuten koken. Kijk goed: zodra ze rood kleuren en naar de oppervlakte komen drijven, zijn ze klaar.
  • Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze even uitlekken in een vergiet. Je kunt ze nu meteen serveren of laten afkoelen voor gebruik in een koud gerecht.
Trefwoord Rivierkreeft koken