Hoelang red snapper bakken?
Red snapper bakken, in dit geval filet met huid, doe je gemiddeld tot 4 minuten aan de huidkant, en daarna nog 2 minuten aan de andere kant. De pan moet goed heet zijn, maar het vuur niet te hoog. Gebruik bij voorkeur een pan met dikke bodem. De vis moet stevig aanvoelen, maar nog iets veerkrachtig zijn. Als hij uit elkaar valt bij het omdraaien, is hij te gaar. Gaar dus op gevoel en met aandacht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 6 minuten min
Totale tijd 21 minuten min
Gang Vis
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 128 kcal
Grote koekenpan
Viswijder of spatel
Keukenpapier
Snijplank en scherp mes
- 4 red snapperfilets met huid à ongeveer 180 gram per stuk
- 30 milliliter olijfolie
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje verse peterselie
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper
2. Bakken
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Zorg dat de olie heet is, maar niet rookt. Leg de vis met de huid naar beneden in de pan. Druk zachtjes aan met een spatel zodat hij niet kromtrekt. Bak de huid 3 tot 4 minuten tot hij krokant is.
Draai de vis voorzichtig om en bak de andere kant nog 2 minuten. Voeg in de laatste minuut de fijngehakte knoflook toe en wat citroensap. Bestrooi net voor het opdienen met fijngehakte peterselie en wat peper.
Laat de vis een halve minuut rusten buiten de pan, zodat de sappen zich goed verdelen.
Trefwoord Red snapper bakken