Ga terug
klein

Hoelang pladijs bakken?

Bij pladijs bakken hangt de tijd die je nodig hebt af van de dikte, maar meestal is de baktijd drie tot vier minuten per kant in een hete pan genoeg. Je wilt een licht krokante korst aan de buitenkant en sappig, gaar visvlees vanbinnen. Als je merkt dat de vis makkelijk loslaat van de pan en een goudbruin randje krijgt, is het tijd om hem om te draaien. Dek de pan niet af, zo blijft de korst lekker krokant.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 8 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 127 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan (liefst met antiaanbaklaag)
  • Platte schaal om te bebloemen
  • Keukenpapier
  • Tangen of spatel
  • Snijplank en mes

Ingrediënten
  

  • 4 hele pladijzen schoongemaakt (elk ongeveer 300 gram)
  • 80 gram bloem
  • 60 gram roomboter
  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Dep de pladijzen goed droog met keukenpapier. Hoe droger de huid, hoe beter de bloem blijft zitten. Strooi de bloem in een schaal en meng met zout en peper. Haal de vis voorzichtig door de bloem en klop het teveel eraf.

2. Bakken

  • Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de boter licht begint te bruisen, maar nog niet bruin is. Leg de pladijzen voorzichtig in de pan. Bak de vis aan de ene kant in ongeveer drie tot vier minuten goudbruin. Draai de vis dan om met een spatel of tang en bak nog eens drie minuten aan de andere kant.
  • Haal de vis uit de pan en leg op keukenpapier om kort uit te lekken. Serveer met partjes citroen en fijngesneden peterselie.
Trefwoord Pladijs bakken