Hoelang pladijs bakken?
Bij pladijs bakken hangt de tijd die je nodig hebt af van de dikte, maar meestal is de baktijd drie tot vier minuten per kant in een hete pan genoeg. Je wilt een licht krokante korst aan de buitenkant en sappig, gaar visvlees vanbinnen. Als je merkt dat de vis makkelijk loslaat van de pan en een goudbruin randje krijgt, is het tijd om hem om te draaien. Dek de pan niet af, zo blijft de korst lekker krokant.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 8 minuten min
Totale tijd 23 minuten min
Gang Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 127 kcal
- 4 hele pladijzen schoongemaakt (elk ongeveer 300 gram)
- 80 gram bloem
- 60 gram roomboter
- 1 citroen
- 1 bosje peterselie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel versgemalen peper
2. Bakken
Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de boter licht begint te bruisen, maar nog niet bruin is. Leg de pladijzen voorzichtig in de pan. Bak de vis aan de ene kant in ongeveer drie tot vier minuten goudbruin. Draai de vis dan om met een spatel of tang en bak nog eens drie minuten aan de andere kant.
Haal de vis uit de pan en leg op keukenpapier om kort uit te lekken. Serveer met partjes citroen en fijngesneden peterselie.