Hoelang perziken bakken?
Halve perziken bakken op een barbecue, doe je het liefst boven een niet te hete gloed. Begin altijd met een goed voorverwarmd rooster. Leg de perzikhelften met de snijkant naar beneden direct op het rooster. Laat ze daar zo’n vier tot vijf minuten liggen, totdat je duidelijke grillstrepen ziet. Draai ze dan om, en laat de bolle kant nog een paar minuten doorgaren. Het vruchtvlees mag zacht worden, maar niet zo zacht dat het uit elkaar valt. Als je een beetje suiker gebruikt, of honing, dan zie je vanzelf hoe die begint te karamelliseren. Dit is het moment waarop je moet opletten, want verbranden gaat snel. Blijf erbij. Serveer de warme perziken meteen, of laat ze even rusten in aluminiumfolie als je meerdere rondes moet grillen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 23 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 39 kcal
- 4 rijpe perziken
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 eetlepel zonnebloemolie of neutrale olijfolie
- 1 theelepel kaneel optioneel
- 1 eetlepel fijne suiker optioneel
2. Grillen
Meng in een klein kommetje de honing met de olie. Als je suiker en kaneel wilt gebruiken, roer die dan ook door dit mengsel.
Bestrijk elke perzikhelft aan de snijkant met een dun laagje van dit mengsel. Leg de helften vervolgens met de snijkant naar beneden op het hete rooster van de barbecue. Druk ze lichtjes aan zodat ze goed contact maken met het rooster.
Na vier tot vijf minuten draai je ze voorzichtig om met een tang. Laat nu ook de bolle kant nog een paar minuten garen. Je kunt de perziken serveren met een lepel van het overgebleven honingmengsel. Of maak het extra feestelijk met een bolletje vanille-ijs, wat verse munt of een lepel dikke Griekse yoghurt.
Trefwoord Perziken bakken