Hoelang pappardelle koken?
De kooktijd bij pappardelle koken hangt af van de soort pasta. Verse pappardelle heeft meestal maar 2 tot 4 minuten nodig, terwijl droge pappardelle tussen de 8 en 12 minuten moet koken. Controleer altijd de verpakking voor de exacte kooktijd en proef de pasta om te zien of deze al dente is. Dat wil zeggen stevig, maar niet hard.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
	
    	
		Gang Pasta en rijst
Keuken Italiaans
 
    
        
		Porties 4 Personen
calorieën 285 kcal
 
 
- 400 gram pappardelle droge of verse pasta
- 4 liter water
- 40 gram zout ongeveer 10 gram per liter water
- Optioneel: een scheutje olijfolie om te voorkomen dat de pasta plakt
2. Pasta toevoegen en koken
- Voeg de pappardelle toe aan het kokende water. Roer direct na het toevoegen met een lepel om te voorkomen dat de linten aan elkaar plakken. 
- Kook de pappardelle volgens de aanbevolen tijd op de verpakking. Blijf af en toe roeren. Proef een sliert een minuut voor het einde van de kooktijd om te controleren of deze al dente is.Meestal duurt dit ongeveer 8 tot 10 minuten. Als je de pappardellen zelf hebt gemaakt ietwat korter. 
- Giet de pappardelle af in een vergiet. Bewaar eventueel een kopje van het kookwater om je saus later te verdunnen of romiger te maken. 
Trefwoord Pappardellen koken