Ga terug
Klein

Hoelang okra koken?

De kooktijd bij okra koken hangt af van de grootte van de stukken en de gewenste textuur. Voor een stevige, beetgare okra kook je de stukjes ongeveer 3 tot 4 minuten in ruim kokend water. Wil je ze zachter, dan kun je ze 5 tot 6 minuten laten garen. Controleer met een vork of de groente zacht genoeg is. Zodra ze gaar zijn, giet je ze direct af en spoel je ze kort na met koud water om het kookproces te stoppen. Zo blijven ze mooi groen en fris van smaak.
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 42 kcal

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 500 gram verse okra
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap of witte azijn
  • 20 gram roomboter optioneel, voor bij het serveren

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Breng een liter water aan de kook in een ruime pan en voeg het zout toe. Was ondertussen de okra’s en dep ze goed droog. Snij de uiteinden eraf, maar laat het steeltje grotendeels zitten zodat de binnenkant niet direct blootligt. Hierdoor blijft de groente steviger tijdens het koken.
    Punt 1

2. Koken

  • Wanneer het water kookt, voeg je het citroensap of de azijn toe. Dit helpt om de slijmvorming te verminderen en de kleur fris te houden. Leg vervolgens de okra voorzichtig in het kokende water. Kook ze 3 tot 6 minuten, afhankelijk van hoe zacht je ze wilt.
  • Giet de okra daarna af in een vergiet en spoel direct kort met koud water. Laat ze goed uitlekken. Serveer ze warm met een beetje roomboter of olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
    Punt 2
Trefwoord Okra koken