Ga terug
Klein

Hoelang konijn braden?

Konijn braden vraagt gemiddeld tussen de zestig en negentig minuten. Het vlees moet zacht kunnen worden zonder uit te drogen, en dat lukt alleen op laag vuur. Konijn braden in een braadpan is ideaal, omdat het langzaam garen in zijn eigen jus het vlees mals houdt. Regelmatig overgieten helpt om de smaak mooi te verdelen en het vlees gelijkmatig te kleuren.
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 145 kcal

Benodigdheden

  • Grote braadpan met deksel
  • Houten lepel
  • Keukentang
  • Schuimspaan
  • Kom voor de jus

Ingrediënten
  

  • 1 heel konijn in stukken van ongeveer 200 gram
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 wortel in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 250 milliliter droge witte wijn
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1, Voorbereiding

  • Dep de stukken konijn droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Smelt de boter samen met de olijfolie in de braadpan op middelhoog vuur. Zodra de boter begint te schuimen leg je de stukken konijn erin en bak je ze rondom goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even apart.
    Punt 1

2. Bakken

  • Voeg de gesneden uien, knoflook, wortel en selderij toe aan het braadvet. Laat alles zacht bakken tot de uien glazig zijn. Doe de laurierblaadjes en de tijm erbij. De groenten vormen de basis van de jus en geven straks een volle smaak aan het gerecht.
  • Blus af met de witte wijn en roer de aanbaksels los met de houten lepel. Laat de alcohol verdampen en giet daarna de bouillon erbij. Roer de mosterd door de saus en leg de stukken konijn terug in de pan. Ze moeten grotendeels onder het vocht staan. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het vlees ongeveer vijf kwartier zachtjes sudderen. Keer de stukken af en toe om zodat ze gelijkmatig garen.
  • Als het vlees bijna van het bot valt, is het klaar. Haal het konijn uit de pan, zeef eventueel de saus en laat die nog even inkoken tot ze dik genoeg is. Serveer de stukken konijn met wat jus en groenten uit de pan.
    Punt 2
Trefwoord Konijn braden