Hoelang kipsaté bakken?
Kipsaté bakken in een koekenpan heeft meestal maar acht tot tien minuten nodig. De pan moet goed heet zijn als je begint, maar zet daarna het vuur iets lager zodat de kip niet te snel kleurt zonder vanbinnen gaar te worden. Draai de satéstokjes om de twee tot drie minuten om zodat alle kanten mooi bruin worden. Prik eventueel met een vork in het dikste stuk van de kip om te kijken of het vlees nog roze is vanbinnen. Is dat niet zo? Dan is je kipsaté gaar.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Koelen / Trekken / Weken 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 110 kcal
Grote mengkom
Snijplank en mes
Koekenpan met antiaanbaklaag
tang of spatel om te keren
aluminiumfolie of deksel om af te dekken
eventueel keukenpapier om overtollige marinade weg te deppen
- 500 gram kippendijfilet of kipfilet
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- houten satéstokjes minimaal twaalf
1. Bereiden
Snij de kip in gelijke blokjes van ongeveer twee centimeter. Hoe gelijkmatiger de stukjes, hoe gelijkmatiger de garing. Meng in een grote kom de ketjap, zonnebloemolie, koriander, komijn, knoflookpoeder, gemberpoeder, citroensap en wat zwarte peper. Voeg de kipblokjes toe en meng goed zodat elk stukje bedekt is. Dek de kom af en zet minstens twee uur in de koelkast. Langer mag altijd.
Week ondertussen de houten stokjes in water, minstens twintig minuten, zodat ze niet verbranden tijdens het bakken. Rijg vervolgens de kipblokjes aan de stokjes. Drie à vier stukjes per stokje is ideaal. Haal de stokjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen voor je ze in de pan doet.
Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een klein beetje olie toe. Leg de satéstokjes in de pan. Zorg dat ze elkaar niet raken. Bak ze acht tot tien minuten in totaal. Keer ze regelmatig met een tang of spatel zodat alle kanten bruin worden. Als de buitenkant goudbruin is en het vlees stevig aanvoelt, zijn ze klaar. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie voor je ze serveert.