Ga terug
klein

Hoelang kippenvleugels bakken?

Kippenvleugels bakken duurt ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de vleugels en hoe heet je pan is. Om er zeker van te zijn dat je vleugels goed gaar zijn, bak je ze eerst 10 minuten op middelhoog vuur aan één kant en daarna nog eens 10 à 15 minuten op de andere kant. Controleer eventueel door één vleugel open te snijden of het vlees wit is en er helder vocht uitkomt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 161 kcal

Benodigdheden

  • Grote koekenpan (liefst met dikke bodem)
  • Keukenpapier
  • Mengkom
  • Tang of spatel

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram kippenvleugels
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel chilipoeder optioneel
  • sap van een halve citroen optioneel

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Begin met het droogdeppen van de kippenvleugels met keukenpapier. Doe ze daarna in een grote mengkom en voeg hieraan paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper en eventueel chilipoeder toe. Schenk de olie eroverheen en meng alles goed door elkaar, zodat elke kippenvleugel helemaal bedekt is met kruiden en olie. Laat dit vervolgens ongeveer 10 minuten rusten zodat de kruiden lekker kunnen intrekken.

2. Bakken

  • Verhit ondertussen je koekenpan op middelhoog vuur en voeg nog een klein scheutje olie toe. Zodra de pan goed heet is, leg je voorzichtig de kippenvleugels erin. Bak ze eerst ongeveer 10 minuten aan één kant totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Draai de kippenvleugels daarna voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 10 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten en draai ze eventueel nog eens om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • Wanneer de kippenvleugels gaar zijn en een mooi krokant korstje hebben gekregen, haal je ze uit de pan en leg je ze op een stuk keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. Als laatste kun je de vleugels nog besprenkelen met wat citroensap voor extra frisheid. Serveer direct, eventueel met een lekkere dipsaus.