Hoelang kastanjechampignons bakken?
Kastanjechampignons bakken heeft ongeveer acht tot tien minuten nodig in een hete koekenpan. Bak je ze langer, dan worden ze donker en verliezen ze hun beet. Bak je ze te kort, dan blijven ze taai. De truc is om ze eerst op hoog vuur aan te bakken zodat ze kleuren, en daarna het vuur iets te verlagen om ze rustig te laten garen. Zo krijgen ze die volle smaak die je juist zoekt in gebakken champignons. Als er veel vocht uitkomt, kun je het vuur weer iets hoger zetten om dat snel te laten verdampen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 9 minuten min
Totale tijd 24 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 54 kcal
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 teentje knoflook fijngehakt, optioneel
- Snufje zout
- Versgemalen peper naar smaak
2. Bakken
Zet de koekenpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Voeg dan de olie toe en verdeel de champignons over de pan. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, anders gaan ze stomen in plaats van bakken. Laat ze twee tot drie minuten liggen zonder te roeren, zodat de onderkant bruin kan worden.
Roer de champignons om en bak ze nog eens twee tot drie minuten. Voeg dan de boter toe en zet het vuur iets lager. Roerbak nog drie minuten en voeg eventueel de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Als het vocht volledig is verdampt en de champignons een glanzend bruin laagje hebben, zijn ze klaar.
Laat ze eventueel even uitlekken op een bord met keukenpapier als je een vetarme bereiding wilt. Serveer direct als bijgerecht of roer ze door een pasta of rijstgerecht.
Trefwoord Kastanjechampignons bakken