Ga terug
Klein

Hoelang kardoen koken?

Kardoen koken doe je het beste in een pan met ruim water en een beetje zout. De stukken moeten ongeveer 25 tot 30 minuten koken om zacht te worden, afhankelijk van hoe dik de stelen zijn gesneden. Je kunt ze tussentijds even proeven om te zien of ze de juiste garing hebben bereikt. Het is belangrijk om de kardoen niet te lang te laten koken, want dan valt de structuur uiteen en gaat de groente zijn karakteristieke bite verliezen.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Groenten
Keuken Middellandse Zeegebied
Porties 4 Personen
calorieën 17 kcal

Benodigdheden

  • 1 Grote kookpan
  • 1 Snijplank
  • 1 Scherp mes
  • 1 Zeef
  • 1 kom met water en citroen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kardoen
  • 1 citroen
  • 1 liter water
  • 10 gram zout
  • 20 milliliter olijfolie

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Snij de kardoen in stukken van ongeveer 5 centimeter en verwijder de draden met een scherp mes. Leg de stukken direct in een kom met water en citroensap zodat ze niet bruin worden.
    Punt 1

2. Koken

  • Breng in een kookpan het water met zout aan de kook. Voeg de stukken kardoen toe en laat ze zachtjes koken voor 25 tot 30 minuten.
  • Giet de kardoen af in een zeef en laat ze kort uitdampen. Besprenkel de groente daarna met wat olijfolie en serveer warm als bijgerecht of als basis voor andere gerechten.
    Punt 2
Trefwoord Kardoen koken