Hoelang kamut koken?
Kamut koken doe je door het graan altijd eerst te laten weken. Het is een harde graankorrel die anders nooit goed gaar wordt. Laat de Kamut dus eerst minstens acht tot twaalf uur weken in koud water.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Weken 8 uur uur
Totale tijd 9 uur uur 5 minuten min
Gang Pasta en rijst
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 330 kcal
- 250 gram Kamut droog gewicht
- 1 liter water
- Zout naar smaak
Weken
Laat de Kamut eerst minstens acht uur weken in een ruime kom met koud water. Zet hem eventueel ’s avonds alvast in de week voor de volgende dag.
Giet de Kamut af en spoel nog even na onder koud stromend water.
2. Koken
Breng in een grote pan het water aan de kook. Voeg dan de geweekte Kamut toe en roer even door.
Laat de korrels veertig tot vijftig minuten zachtjes koken. Proef halverwege om te controleren hoe ver ze zijn.
Als ze gaar zijn, giet je ze af in een zeef en laat je ze goed uitlekken. Laat ze eventueel nog even nagaren in de hete pan met het deksel erop.