Hoelang kaas bakken?
Kaas bakken vraagt geen ingewikkelde technieken, maar wel een beetje aandacht. Kaas bakken in een koekenpan doe je op middelhoog vuur, zonder dat de pan te vol ligt. Zo krijgt de kaas de ruimte om mooi bruin te worden. Afhankelijk van de dikte van de plakken duurt het meestal tussen de 4 en 6 minuten per kant. Kaas bakken is dus vooral een kwestie van kijken, ruiken en op tijd omdraaien.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 8 minuten min
Totale tijd 23 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 382 kcal
- 400 gram stevige kaas bijvoorbeeld halloumi, oude Goudse of jonge belegen kaas
- 1 eetlepel olijfolie of een klontje boter
- Eventueel wat zwarte peper of paprikapoeder voor extra smaak
2. Bakken
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat de olie of boter warm worden.
Leg de plakken kaas in de pan en laat ze rustig bakken. Schuif ze niet meteen heen en weer, want dan scheurt de korst.
Na ongeveer 4 minuten zie je dat de randen goudbruin beginnen te kleuren. Draai de plakken dan voorzichtig om met een spatel.
Bak de andere kant nog eens 3 tot 4 minuten tot ook die mooi bruin is.
Haal de gebakken kaas uit de pan en laat hem even rusten op keukenpapier, zodat het overtollige vet kan weglopen.
Serveer direct, want gebakken kaas smaakt het best als hij nog warm en zacht van binnen is.