Ga terug
klein

Hoelang Jackfruit bakken?

Jackfruit bakken duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Eerst bak je de ui en knoflook aan, daarna voeg je de uitgelekte jackfruit toe. In het begin is het belangrijk dat je hem goed aanbakt zodat het vocht verdampt. Daarna kun je hem met een vork een beetje uit elkaar trekken zodat het lijkt op draadjesvlees. Laat het daarna nog een minuut of tien bakken, eventueel met een saus of kruiden erbij, tot het een mooie kleur en een stevige bite heeft.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 Personen
calorieën 94 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Vorken om jackfruit uit elkaar te trekken
  • Vergiet
  • Snijplank en mes

Ingrediënten
  

  • 600 gram jonge jackfruit uit blik uitgelekt gewicht
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel sambal optioneel
  • Zout en peper naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

  • Verhit een koekenpan met een scheut zonnebloemolie en fruit de ui en knoflook rustig aan op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg daarna de uitgelekte jackfruit toe. Gebruik twee vorken of een spatel om de stukken alvast wat uit elkaar te trekken, zo ontstaat er meer oppervlak en wordt het bakken effectiever.
  • Laat het jackfruit ongeveer 10 minuten bakken en schep regelmatig om. Voeg dan de sojasaus, paprikapoeder, komijn en eventueel sambal toe. Roer goed door en blijf het geheel nog eens 10 tot 15 minuten bakken. Als het mengsel begint te karamelliseren en goudbruin wordt, weet je dat je goed zit. Eventueel kun je op het einde nog een scheutje water toevoegen als het te droog wordt of een eetlepel ketchup of ketjap voor extra smaak. Proef, breng op smaak met zout en peper, en serveer direct.
Trefwoord Jackfruit bakken