Ga terug
Klein

Hoelang groenten roosteren?

Groenten roosteren vraagt niet om ingewikkelde kooktechnieken. Groenten roosteren doe je meestal in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden Celsius. De meeste groenten hebben tussen de 25 en 40 minuten nodig, afhankelijk van de grootte van de stukken en het soort groente. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe sneller ze gaar zijn. De aardappelpartjes vragen vaak iets meer tijd dan de zachtere groenten zoals courgette of paprika.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 69 kcal

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat of ovenschaal
  • Bakpapier
  • Grote mengkom
  • Keukenmes
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 3 wortels
  • 2 rode uien
  • 500 gram aardappelpartjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg een vel bakpapier op een bakplaat zodat de groenten niet blijven plakken.
  • Was alle groenten goed en dep ze droog met keukenpapier. Snij de courgette in halve plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Snij de paprika’s in repen en de wortels in dunne staafjes. Pel de rode uien en snij ze in parten. De aardappelpartjes kunnen zoals ze zijn.
  • Doe alle groenten in een grote kom. Voeg de olijfolie, het zeezout, de zwarte peper en de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten overal licht bedekt zijn met olie en kruiden.
    Punt 1

2. Roosteren

  • Verdeel de groenten over de bakplaat. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, zodat ze mooi kunnen roosteren.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Rooster de groenten 30 tot 40 minuten. Schep ze halverwege even om met een spatel, zodat ze aan alle kanten een kleurtje krijgen.
  • Wanneer de randen lichtbruin en krokant zijn en de binnenkant zacht is, zijn ze klaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten een paar minuten rusten voordat je ze serveert.
    Punt 2
Trefwoord Groenten roosteren