Ga terug
Klein

Hoelang eekhoorntjesbrood bakken?

Eekhoorntjesbrood bakken kun je in een kort tijdsbestek doen. Als de plakjes mooi goudbruin zijn en een nootachtige geur verspreiden, zijn ze klaar om te serveren. Meestal is dit na 5 tot 7 minuten bakken in een hete pan. Het gaat erom dat ze net genoeg kleur krijgen zonder uit te drogen of slap te worden.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 3 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 45 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten spatel

Ingrediënten
  

  • 400 gram vers eekhoorntjesbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • Zout en peper naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Maak het eekhoorntjesbrood schoon met een borsteltje of een licht vochtige doek. Vermijd water, omdat de paddenstoelen dit snel opnemen. Snij de grotere exemplaren in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
    Punt 1

2. Bakken

  • Verhit de koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Als de olie heet is, leg je de plakjes eekhoorntjesbrood in de pan. Zorg dat ze elkaar niet overlappen zodat ze mooi kunnen kleuren.
  • Bak de plakjes aan beide kanten ongeveer 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin worden. Voeg halverwege de roomboter en knoflook toe, samen met de tijm. Schep de boter over de paddenstoelen zodat ze alle smaken opnemen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, liefst warm uit de pan.
    Punt 2
Trefwoord Eekhoorntjesbrood bakken