Ga terug
klein

Hoelang Croissants bakken?

Croissants bakken doe je in een voorverwarmde oven van tweehonderd graden Celsius. Afhankelijk van het type oven duurt het tussen de twaalf en zestien minuten voordat ze goudbruin zijn. Kijk vooral goed naar de kleur. Worden ze te donker? Zet de temperatuur dan iets lager. Worden ze niet gaar? Laat ze dan een paar minuten langer staan, maar houd ze goed in de gaten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Broodjes
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 403 kcal

Benodigdheden

  • Een bakplaat
  • Bakpapier
  • Eventueel: één losgeklopt ei voor bestrijken
  • Oven, liefst met boven- en onderwarmte

Ingrediënten
  

  • Eén blikje croissantdeeg uit de koeling meestal voor zes stuks

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op tweehonderd graden Celsius. Zorg dat je oven goed op temperatuur is voordat je de croissants erin schuift. Dat is belangrijk voor een gelijkmatige garing.

2. Bakken

  • Rol het deeg uit op een schoon aanrecht of een grote snijplank. Je zult zien dat er al inkepingen zijn aangebracht in de vorm van driehoeken. Scheur of snij deze los.
  • Rol de driehoeken van het brede uiteinde naar de punt toe op. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte, want ze rijzen tijdens het bakken.
  • Wil je een glanzend laagje? Bestrijk ze dan licht met het losgeklopte ei.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de croissants in ongeveer twaalf tot zestien minuten gaar. Ze moeten goudbruin zijn en stevig aanvoelen aan de buitenkant.
  • Haal ze uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen op een rooster. Warm zijn ze het lekkerst, maar ze moeten niet zó heet zijn dat je je mond verbrandt.
Trefwoord Croissants bakken