Hoelang corndog frituren?
Een corndog frituren duurt meestal tussen de 4 en 6 minuten, afhankelijk van de temperatuur van je olie en de dikte van je beslag. De olie moet goed op temperatuur zijn, rond de 180 graden Celsius. Je merkt vanzelf wanneer het beslag goudbruin is en de corndog licht begint te drijven. Laat ze na het frituren altijd even uitlekken op keukenpapier zodat ze niet te vet worden. Draai ze tijdens het bakken voorzichtig rond zodat alle kanten mooi egaal kleuren. Gebruik het liefst een houten stokje zodat je ze makkelijk kunt hanteren en draaien tijdens het bakken.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 6 minuten min
Rusten 10 minuten min
Totale tijd 36 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 262.9 kcal
- 200 gram maismeel
- 100 gram bloem
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 ei
- 200 milliliter karnemelk
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- 4 knakworsten of hotdogs
- 4 houten stokjes
1. Voorbereiding
Laat de knakworsten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Steek in elke worst een houten stokje, ongeveer tot halverwege.
Meng in een kom het maismeel met de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Roer dan het ei en de karnemelk erdoor tot je een dik, glad beslag krijgt. Het beslag moet dik genoeg zijn om goed te blijven plakken aan de worst. Laat het beslag tien minuten staan, zodat het wat op kan stijven.
2. Frituren
Verhit ondertussen de olie in de friteuse tot 180 graden Celsius. Giet het beslag in een hoog, smal glas of maatbeker. Zo kun je straks de corndogs er makkelijk in dopen.
Haal de worstjes één voor één door het beslag zodat ze rondom bedekt zijn. Laat ze daarna voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur elke corndog in 4 tot 6 minuten goudbruin. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige kleur. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en serveer warm met mosterd of ketchup.
Trefwoord Corndog frituren