Hoelang cannelloni koken?
Cannelloni koken in een pan duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Dit is korter dan de ovenbereiding, omdat de saus direct op het fornuis verwarmt en de pasta sneller gaar wordt. Controleer na ongeveer 20 minuten even of de pasta zacht genoeg is en laat het gerecht eventueel nog enkele minuten langer staan als dat nodig is.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 119 kcal
- 250 gram cannelloni pasta ongeveer 12 tot 16 buizen
- 400 gram gehakt rund, varken of half-om-half
- 1 grote ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 250 milliliter passata gezeefde tomaten
- 250 gram ricotta of hüttenkäse
- 100 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse basilicum oregano en zout en peper naar smaak
Het gerecht maken
Begin met het verhitten van een eetlepel olijfolie in de pan. Fruit hierin rustig de gesnipperde ui en knoflook aan, totdat ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar. Doe vervolgens de ricotta of hüttenkäse erbij en meng goed. Breng op smaak met zout, peper en een beetje oregano. Haal het mengsel van het vuur en laat even afkoelen, want straks ga je hiermee de cannelloni vullen.
Pak de pasta-buizen en vul deze voorzichtig met het gehakt- en kaas-mengsel. Dat kan met een lepel, maar met een spuitzak gaat dit vaak nog wat makkelijker. Zet de gevulde cannelloni even apart.
Doe nu weer een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Voeg hierin de tomatenblokjes en passata toe, roer goed door en breng rustig aan de kook. Kruid de saus met peper, zout en wat verse basilicum. Zet het vuur iets lager en leg voorzichtig de gevulde cannelloni in de saus. Zorg dat de pasta goed onder de saus ligt en dek de pan af met het deksel.
Laat de cannelloni ongeveer 25 tot 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Check na ongeveer 20 minuten of ze gaar zijn door er voorzichtig met een vork in te prikken. Als ze makkelijk zacht worden, zijn ze klaar. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met mozzarella en Parmezaanse kaas en wacht tot deze mooi gesmolten is.
Trefwoord Cannelloni koken