Ga terug
klein

Hoelang Beef Wellington bakken?

Bij Beef Wellington bakken, hangt de bakduur sterk af van de grootte van het stuk vlees en hoe gaar je het wilt hebben. Voor een kern die mooi rosé is, mik je op een kerntemperatuur van ongeveer 52 tot 54 graden. Meestal bak je een Beef Wellington in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 30 tot 35 minuten. Belangrijk is dat je een kernthermometer gebruikt, want het bladerdeeg kan er perfect uitzien, terwijl het vlees binnenin nog te rauw is. Laat na het bakken de Beef Wellington minimaal 10 tot 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 43 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 13 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Brits
Porties 4 Personen
calorieën 305 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Foodprocessor of scherp mes
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vershoudfolie
  • Keukenpapier
  • Bakpapier
  • Deegroller (optioneel)
  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • 1 ossenhaas van ongeveer 700 gram
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 8 plakjes parmaham
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 rol vers bladerdeeg of 6 plakjes diepvries, ontdooid
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Vershoudfolie
  • Keukenkwastje
  • Bakpapier
  • Kernthermometer

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.

2. Bakken

  • Verhit olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en schroei de ossenhaas aan alle kanten in ongeveer 2 minuten per kant dicht. Laat het vlees daarna volledig afkoelen op een bord.
  • Maak ondertussen de duxelles. Hak de champignons samen met sjalot en knoflook heel fijn in een foodprocessor of met een scherp mes. Verhit in dezelfde pan opnieuw wat olijfolie en bak het mengsel op middelhoog vuur tot al het vocht verdampt is en je een smeuïge massa overhoudt. Breng op smaak met een snufje zout en laat afkoelen.
  • Rol een groot stuk vershoudfolie uit op je werkblad. Leg hierop de plakjes parmaham in een rechthoek, dakpansgewijs, en bestrijk licht met de afgekoelde duxelles. Smeer de ossenhaas dun in met mosterd en leg op het champignonmengsel. Rol alles strak op in het folie zodat je een strakke rol krijgt. Laat dit minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Rol het bladerdeeg uit op bakpapier. Verwijder het folie van de vleesrol en leg het in het midden van het bladerdeeg. Vouw het deeg rondom dicht en druk de naden stevig aan. Draai de rol om zodat de naad onder ligt. Meng de eierdooiers met de melk en bestrijk het deeg ermee. Laat opnieuw 10 minuten opstijven in de koelkast terwijl je de oven voorverwarmt op 200 graden.
  • Plaats de rol met bakpapier op een bakplaat. Bak in 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Controleer met de kernthermometer of je op 52 tot 54 graden zit voor een rosé binnenkant. Laat de Beef Wellington na het bakken minimaal 10 minuten rusten.
  • Snij in plakken en serveer met een stevige rode wijn en bijgerechten zoals gebakken aardappelen of een romige knolselderijpuree.
Trefwoord Beef Wellington bakken