Ga terug
klein

Hoelang bamischijf frituren?

Bamischijf frituren doe je door eerst de friteuse tot 180 graden te verhitten. Laat de bamischijven bevroren in het mandje zakken, zonder ze eerst te ontdooien. Bak ze 4 tot 5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Niet meer dan twee tegelijk bakken als je een kleine friteuse hebt, om temperatuurverlies te voorkomen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 192 kcal

Benodigdheden

  • Een friteuse met temperatuurregeling
  • Keukenpapier
  • Een tang of frituurmandje

Ingrediënten
  

  • Vier bevroren bamischijven
  • Twee liter zonnebloemolie of arachideolie

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Voor vier personen gebruik je vier bevroren bamischijven. Verwarm de friteuse met zonnebloemolie of arachideolie tot 180 graden.

2. Frituren

  • Plaats de bamischijven één voor één in het frituurmandje. Laat ze rustig zakken en bak ze in 4 tot 5 minuten krokant.
  • Schep ze eruit met een tang of het mandje, en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer direct.
Trefwoord Bamischijf frituren