Hoe zalm op de BBQ grillen?
Zalm op de BBQ grillen doe je met rustige hitte en een beetje aandacht. Zet de barbecue op middelhoog vuur, laat de vis op kamertemperatuur komen en bestrijk de huidkant licht met olie. Leg hem met de huid naar beneden op het rooster of op een stukje cederhout, en sluit de deksel. Laat hem zacht garen tot de bovenkant nét stevig wordt, zonder om te draaien. Zo blijft hij sappig vanbinnen en krijg je een krokant korstje aan de onderkant.
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Vis
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 220 kcal
- 4 zalmfilets van ongeveer 180 gram per stuk liefst met huid
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 takjes verse dille
- 1 biologische citroen in dunne schijfjes
- optioneel: 4 cederhouten plankjes of aluminiumfolie
3. Grillen
Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur. Als je plankjes gebruikt, leg die dan eerst 5 minuten op de grill om op te warmen. Leg vervolgens de zalmfilets op het plankje of op een licht ingevet stuk aluminiumfolie met de huidkant naar beneden. Sluit de deksel van de barbecue en laat de zalm rustig garen voor 12 tot 15 minuten. De exacte tijd hangt af van de dikte van de filets.
Prik na 12 minuten even met een vork in het dikste stuk. Als de vis nog net een beetje glazig is in het midden, is hij perfect. Haal hem eraf en laat even rusten op een bord.