Ga terug
klein

Hoe tijmthee maken?

Tijmthee maken begint met goede tijm. Verse takjes hebben een zachtere smaak, terwijl gedroogde tijm wat sterker doorkomt. Breng water aan de kook en laat de tijm trekken, dat is de basis. Je kunt daarna variëren met citroen, honing of andere toevoegingen, afhankelijk van het moment en waarvoor je het gebruikt. Drink het warm, langzaam, en laat de geur je zintuigen kalmeren.
5 van 2 stemmen
[wp_ad_camp_1]
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Trekken 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 0.1 kcal

Benodigdheden

  • Theepot of hittebestendige kan
  • Waterkoker of pan
  • Zeefje
  • Deksel of schoteltje
  • lepel

Ingrediënten
  

  • 4 theelepels gedroogde tijm of 4 tot 5 takjes verse tijm
  • 1000 milliliter water
  • Eventueel 4 theelepels honing
  • Eventueel een halve citroen in plakjes of een stukje verse gember

Stapsgewijze handleiding
 

  • Breng 1000 milliliter water aan de kook in een pan of waterkoker. Gebruik bij voorkeur gefilterd water, dat komt de smaak ten goede.
  • Voeg zodra het water kookt 4 theelepels gedroogde tijm of 4 tot 5 takjes verse tijm toe aan een theepot of hittebestendige kan.
  • Giet het kokende water voorzichtig over de tijm.
  • Dek de pot af met een deksel of een schoteltje. Zo blijven de essentiële oliën van de tijm beter behouden.
  • Laat de thee minimaal 10 minuten trekken. Hoe langer je het laat staan, hoe sterker de smaak en de werking.
  • Zeef de thee en schenk uit in kopjes. Voeg eventueel per kop een theelepel honing toe als je de thee wat zachter wilt maken, vooral bij keelpijn.
  • Drink langzaam en warm. De thee is het beste vlak na het zetten, maar ook lauw is het goed te drinken.
[wp_ad_camp_1]
Trefwoord Tijmthee maken