Hoe speckknödelsuppe maken?
Speckknödelsuppe maken, daarvoor begin je met de speckknödel zelf. Die maak je van oud witbrood of semmelwürfel, spek, ui, eieren, melk en peterselie. Het brood moet de melk goed opzuigen, en het spek wordt samen met ui kort gebakken zodat het zijn volle smaak kan afgeven. Daarna kneed je alles samen en laat je het deeg even rusten. Daarna rol je er stevige ballen van die je gaar kookt in water of bouillon. Pas daarna gaan ze in de soep, die je maakt van een heldere runder- of groentebouillon. De soep zelf is simpel, maar het draait om de knödel.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Oostenrijk
Porties 4 Personen
calorieën 457 kcal
- 250 gram oud witbrood of semmelwürfel
- 100 gram gerookt spek fijn gesneden
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 eieren
- 125 milliliter volle melk
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper
- Eventueel een snufje nootmuskaat
- Boter of reuzel om te bakken
- Voor de soep
- 1 liter krachtige runderbouillon of groentebouillon
- Fijngehakte bieslook of peterselie om te garneren
3. Knödeldeeg maken en vormen
Klop de eieren los in een apart schaaltje. Meng deze samen met de gehakte peterselie, zout, peper en eventueel een snuf nootmuskaat door het broodmengsel. Kneed met de hand tot een stevig maar kneedbaar deeg. Laat dit deeg een kwartier rusten.
Vorm met vochtige handen 8 stevige knödels. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en laat de knödels voorzichtig in het water zakken. Laat ze op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Ze mogen niet uit elkaar vallen, dus laat het water niet heftig borrelen.
4. Soep maken en serveren
Trefwoord Speckknödelsuppe maken