Ga terug
klein

Hoe soep opwarmen?

Soep opwarmen lijkt misschien een simpele handeling, maar het vraagt toch om wat aandacht als je de smaak en textuur wilt behouden. Of je nu restjes van gisteren opnieuw op tafel zet of een ingevroren portie tot leven wilt wekken, langzaam verwarmen op middellaag vuur is de sleutel. Door regelmatig te roeren en de soep niet te laten koken, blijven de ingrediënten heel en komt de geur langzaam weer vrij. Zo maak je van een simpele kom soep opnieuw iets warms, vol en troostends.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Soep
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 34 kcal

Benodigdheden

  • Een pan met dikke bodem
  • Een houten lepel of kunststof pollepel om te roeren
  • Een fornuis of kookplaat
  • Eventueel een deksel

Ingrediënten
  

  • Soep naar keuze bijvoorbeeld linzensoep, kippensoep, groentesoep
  • Eventueel verse kruiden zout, peper

Stapsgewijze handleiding
 

  • Zet een stevige pan op het fornuis en giet de soep erin. Heb je soep uit de koelkast, laat deze dan eerst een paar minuten op kamertemperatuur komen. Dat voorkomt een al te groot temperatuurverschil. Zet dan het vuur aan en blijf erbij.
  • Roer vanaf het begin goed door, zodat niets aan de bodem vastplakt. Breng de soep rustig tot net onder het kookpunt. Laat het dus niet heftig borrelen, maar zorg dat je kleine belletjes ziet verschijnen aan de zijkanten van de pan.
  • Een deksel op de pan houden helpt de warmte vasthouden, maar zet het iets schuin zodat stoom kan ontsnappen. Dit voorkomt overkoken en geeft je soep de kans om geleidelijk warm te worden. Proef tussendoor of de soep warm genoeg is en breng eventueel opnieuw op smaak met een beetje zout of verse kruiden.
Trefwoord Soep opwarmen