Ga terug
klein

Hoe pasta pesto met kip maken?

Voor pasta pesto met kip maken begin je allereerst met het bakken van de kip, daarna voeg je de pesto en room toe om een saus te maken, en tot slot meng je dat met de gekookte pasta. Alles draait om timing en smaak: bak de kip niet te lang, en laat de saus goed intrekken, zodat elke hap pesto en kip bevat.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Pasta en rijst
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 192 kcal

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel

Ingrediënten
  

  • 350 gram kipfilet
  • 300 gram pasta bijvoorbeeld penne of fusilli
  • 200 gram groene pesto zelfgemaakt of uit potje
  • 100 milliliter kookroom of slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje peper en zout
  • Eventueel halve tomaatjes die je door de pasta kunt mengen.

Stapsgewijze handleiding
 

1. Pasta koken

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en bewaar een kopje van het kookvocht.

2. Kip snijden en bakken

  • Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg een fijngehakt teentje knoflook toe en laat even meebakken. Bestrooi de kip met een beetje zout en peper.

3. Pesto en room toevoegen

  • Zodra de kip gaar is, zet je het vuur wat lager en voeg je de pesto toe. Roer goed door en giet dan de room erbij. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed mengen. Voeg eventueel een paar eetlepels van het achtergehouden kookvocht toe als de saus te dik wordt.

4. Pasta mengen met saus

  • Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus en schep alles goed om zodat de saus zich verdeelt over de pasta. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en roer nogmaals goed door. Proef en breng op smaak met eventueel extra peper of een snufje zout.
  • Nu kun je eventueel de halve tomaatjes erdoor mengen.

5. Serveren

  • Schep de pasta op borden en garneer met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes. Serveer direct, zolang het nog warm en romig is.
Trefwoord Pasta pesto met kip maken