Hoe pasta pesto met kip maken?
Voor pasta pesto met kip maken begin je allereerst met het bakken van de kip, daarna voeg je de pesto en room toe om een saus te maken, en tot slot meng je dat met de gekookte pasta. Alles draait om timing en smaak: bak de kip niet te lang, en laat de saus goed intrekken, zodat elke hap pesto en kip bevat.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Pasta en rijst
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 192 kcal
Kookpan
Koekenpan
Houten lepel
- 350 gram kipfilet
- 300 gram pasta bijvoorbeeld penne of fusilli
- 200 gram groene pesto zelfgemaakt of uit potje
- 100 milliliter kookroom of slagroom
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Snufje peper en zout
- Eventueel halve tomaatjes die je door de pasta kunt mengen.
3. Pesto en room toevoegen
4. Pasta mengen met saus
Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus en schep alles goed om zodat de saus zich verdeelt over de pasta. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en roer nogmaals goed door. Proef en breng op smaak met eventueel extra peper of een snufje zout.
Nu kun je eventueel de halve tomaatjes erdoor mengen.
Trefwoord Pasta pesto met kip maken