Ga terug
klein

Hoe negroni mocktail maken?

Negroni mocktail maken doe je door de klassieke combinatie van gin, rode vermouth en Campari alcoholvrij na te bootsen. Je gebruikt bittere kruidenthee als basis, aangevuld met granaatappelsap of druivensap voor de diepte en een alcoholvrije ginvervanger voor de kruidige toon. Alles draait om balans tussen bitter, zoet en fris. Door de juiste verhoudingen te kiezen krijg je een drankje dat niet onderdoet voor het origineel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 45 kcal

Benodigdheden

  • Mengglas of karaf
  • Maatbeker
  • Barlepel of gewone lepel
  • Rasp
  • Tumblerglazen

Ingrediënten
  

  • 120 milliliter alcoholvrije gin of tonic met botanicals
  • 120 milliliter bittere kruidenthee afgekoeld (zoals gentiaanwortel of paardenbloem)
  • 120 milliliter granaatappelsap of donker druivensap
  • 4 partjes sinaasappel
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • IJsblokjes

Stapsgewijze handleiding
 

1. Kruidenthee maken

  • Begin met het zetten van de kruidenthee. Gebruik ongeveer één eetlepel gedroogde kruiden op 250 milliliter kokend water. Laat dit trekken tot de thee flink bitter is en laat daarna volledig afkoelen. Je kunt dit ruim op voorhand doen en in de koelkast bewaren tot gebruik.

2. Mocktail maken

  • Giet de afgekoelde thee in een mengglas of karaf. Voeg de alcoholvrije gin en het granaatappelsap toe. Roer rustig door met een lepel tot alles goed gemengd is. Proef of je de balans goed vindt. Voeg eventueel wat extra thee toe als je het bitterder wilt of wat extra sap voor meer zoetheid.
  • Vul vier glazen met ijsblokjes. Schenk de mocktail voorzichtig over het ijs. Garneer elk glas met een partje sinaasappel en wat versgeraspte schil.
Trefwoord Negroni mocktail maken