Ga terug

Hoe nachos met kaas maken?

Nachos met kaas maken begint met een ovenschaal en een flinke hand tortillachips. Je verdeelt ze netjes, dan komt de kaas, en als je wilt, nog wat extra toppings. Vervolgens gaat het geheel in de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Het is belangrijk dat de chips goed verdeeld zijn, zodat elke hap iets van die gesmolten kaas mee krijgt. Je hoeft geen kok te zijn om dit voor elkaar te krijgen, maar een beetje aandacht tijdens het opbouwen maakt het resultaat wel een stuk lekkerder.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 12 minuten
Totale tijd 32 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 Personen
calorieën 352 kcal

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal
  • Oven
  • Snijplank en mes
  • lepel

Ingrediënten
  

  • 200 gram tortillachips
  • 250 gram geraspte kaas bijvoorbeeld cheddar of jong belegen kaas
  • 100 gram zwarte bonen uit blik, afgespoeld
  • 100 gram mais uit blik of vers
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 jalapeñopeper in dunne ringen (optioneel)
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels guacamole optioneel
  • Zout naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bereiding

  • Neem een ruime ovenschaal en verspreid een laag tortillachips over de bodem. Strooi daarover een derde van de geraspte kaas. Voeg dan een deel van de zwarte bonen, maïs, tomaat en rode ui toe. Herhaal dit nog twee keer, zodat je drie lagen hebt opgebouwd. Eindig altijd met een laagje kaas bovenop, zodat alles goed smelt en de bovenkant lekker kleurt.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de nachos met kaas in ongeveer 10 tot 12 minuten. Houd goed in de gaten of de kaas volledig gesmolten is en net een lichtbruin randje begint te krijgen. Haal ze uit de oven en laat ze een minuut afkoelen. Garneer eventueel met jalapeñoringen, zure room en guacamole. Serveer direct, want koud worden ze snel slap.