Hoe mini hamburgers maken?
Mini hamburgers maken begint bij goede grondstoffen: bloem met de juiste eiwitstructuur voor het brood, sappig rundergehakt met voldoende vet, en verse toppings. Door eerst de minibroodjes te bakken en vervolgens het vlees te bereiden, werk je efficiënt en behoud je de optimale versheid. Elk onderdeel wordt apart op smaak gebracht en daarna zorgvuldig opgebouwd tot een compleet gerecht.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 220 kcal
Mengkom
Garde
Deegkrabber
Koksmes
Snijplank
Koekenpan of grillpan
Spatel
Bakplaat met bakpapier
Oven
Keukenweegschaal
Theedoek
Ingrediënten minibroodjes
- 250 gram tarwebloem type 550
- 5 gram zout
- 15 gram kristalsuiker
- 5 gram droge gist
- 150 milliliter lauwwarm water
- 15 gram zachte roomboter
- 1 ei losgeklopt, voor bestrijken
- Sesamzaadjes of maanzaad optioneel
Ingrediënten hamburgers
- 400 gram rundergehakt 20% vet
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- 4 plakjes cheddar gehalveerd
- 2 augurken in dunne plakjes
- 1 tomaat in dunne plakken
- 4 blaadjes kropsla gehalveerd
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze minibroodjes
1. Deeg maken
Doe bloem, zout en suiker in een mengkom. Maak een kuiltje, voeg de gist toe en giet het lauwwarme water erbij. Meng tot een ruw deeg en voeg de boter toe.
Kneed 10 minuten met de hand of in een standmixer tot het deeg soepel en elastisch is. Hiermee ontwikkel je het glutennetwerk, essentieel voor luchtige broodjes.
Vorm een bol, leg deze in een kom, dek af en laat 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Verdeel in 8 stukken van circa 50 gram. Bol elk stukje strak op door het deeg onder je hand te rollen.
Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en laat nog 30 minuten narijzen.
Bereidingswijze hamburgers
1. Mise-en-place
Snij tomaat, augurken en ui in gelijke, dunne plakjes. Scheur de slabladeren op maat van de broodjes.
Meng het gehakt met zout en peper. Vorm 8 gelijke balletjes, druk licht plat en leg 10 minuten in de koelkast.
2. Bakken
Verhit olijfolie in een koekenpan of grillpan. Bak de burgers 2 tot 3 minuten per kant tot er een mooie maillardreactie ontstaat. Leg in de laatste minuut een half plakje cheddar op elke burger en laat smelten.
Snij de minibroodjes open en rooster de snijkanten kort in dezelfde pan voor extra smaak.
3. Opbouwen
Besmeer de onderkant van elk broodje met mayonaise. Leg er sla op, dan de burger met kaas, gevolgd door tomaat, augurk en ui. Voeg ketchup en mosterd toe en sluit af met de bovenkant van het broodje.
Trefwoord Mini hamburgers maken