Ga terug
klein

Hoe ijsthee perzik maken?

IJsthee perzik maken is eenvoudig, als je maar even de tijd neemt om de smaken te laten trekken. Je begint met het maken van een sterke thee en kookt intussen de perziken tot een geurige siroop. Daarna meng je alles en laat je het goed afkoelen. Wat overblijft is een frisse, fruitige drank die niet te zoet is en heerlijk naar perzik smaakt.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 13 kcal

Benodigdheden

  • Theepot of hittebestendige kan
  • Steelpan
  • Zeef
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Grote kan of fles met deksel

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe perziken
  • 8 gram zwarte thee of vier zakjes
  • 600 milliliter kokend water
  • 0,5 citroen sap
  • 80 gram kristalsuiker
  • 400 milliliter koud water
  • IJsblokjes naar wens
  • Eventueel verse munt of citroenmelisse

Stapsgewijze handleiding
 

1. Thee zetten

  • Breng zeshonderd milliliter water aan de kook en giet dit over de zwarte thee in een pot of hittebestendige kan. Laat dit acht tot tien minuten trekken zodat je een stevige basis krijgt. Hoe sterker de thee, hoe beter die later in balans is met het fruit en de suiker.

2. Perziksiroop maken

  • Snij intussen de perziken in stukjes. Doe ze met de suiker en het sap van een halve citroen in een steelpan. Voeg honderd milliliter water toe en breng dit aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken gedurende vijftien tot twintig minuten, tot de perziken helemaal zacht zijn en hun smaak goed afgegeven hebben.
  • Haal het pannetje van het vuur en druk het perzikmengsel door een fijne zeef. Je krijgt dan een heldere siroop zonder pulp. Gooi de pulp weg of gebruik het als topping voor yoghurt of havermout.

3. IJsthee maken

  • Meng de perziksiroop met de afgekoelde thee. Voeg vierhonderd milliliter koud water toe om het geheel wat te verdunnen. Zet de kan vervolgens minstens twee uur in de koelkast zodat alles goed koud kan worden en de smaken zich vermengen.
  • Schenk de ijsthee in glazen met veel ijsblokjes. Garneer eventueel met een schijfje perzik of een takje munt. Serveer meteen of bewaar in de koelkast.
Trefwoord IJsthee perzik maken