Hoe ijsthee perzik maken?
IJsthee perzik maken is eenvoudig, als je maar even de tijd neemt om de smaken te laten trekken. Je begint met het maken van een sterke thee en kookt intussen de perziken tot een geurige siroop. Daarna meng je alles en laat je het goed afkoelen. Wat overblijft is een frisse, fruitige drank die niet te zoet is en heerlijk naar perzik smaakt.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 13 kcal
- 2 rijpe perziken
- 8 gram zwarte thee of vier zakjes
- 600 milliliter kokend water
- 0,5 citroen sap
- 80 gram kristalsuiker
- 400 milliliter koud water
- IJsblokjes naar wens
- Eventueel verse munt of citroenmelisse
2. Perziksiroop maken
Snij intussen de perziken in stukjes. Doe ze met de suiker en het sap van een halve citroen in een steelpan. Voeg honderd milliliter water toe en breng dit aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken gedurende vijftien tot twintig minuten, tot de perziken helemaal zacht zijn en hun smaak goed afgegeven hebben.
Haal het pannetje van het vuur en druk het perzikmengsel door een fijne zeef. Je krijgt dan een heldere siroop zonder pulp. Gooi de pulp weg of gebruik het als topping voor yoghurt of havermout.
3. IJsthee maken
Meng de perziksiroop met de afgekoelde thee. Voeg vierhonderd milliliter koud water toe om het geheel wat te verdunnen. Zet de kan vervolgens minstens twee uur in de koelkast zodat alles goed koud kan worden en de smaken zich vermengen.
Schenk de ijsthee in glazen met veel ijsblokjes. Garneer eventueel met een schijfje perzik of een takje munt. Serveer meteen of bewaar in de koelkast.
Trefwoord IJsthee perzik maken