Hoe gevulde courgette met kip, tomaten en olijven maken?
Gevulde courgette met kip, tomaten en olijven bereiden is eenvoudig en vereist geen ingewikkelde technieken. Het begint met het uithollen van de courgettes, gevolgd door het maken van een smaakvolle vulling met kip en tomaten. Nadat alles is op smaak gebracht, wordt de vulling in de courgettes geschept en gaat er een laagje kaas overheen. Even de oven in, en voilà: een heerlijk gegratineerd gerecht vol smaak en textuur.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 55 kcal
- 2 grote courgettes
- 300 gram kipfilet
- 2 rijpe tomaten
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
2. Vulling maken
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip met peper, zout, tijm en paprikapoeder tot ze licht goudbruin zijn.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze mee. Snijd de tomaten in kleine stukjes en hak de olijven grof. Voeg alles samen met het courgettevruchtvlees toe aan de pan en laat het geheel zachtjes garen.
3. Courgettes vullen en bakken
Vul de uitgeholde courgettes met het kipmengsel en leg ze in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
Zet de schaal in de oven en bak de courgettes ongeveer 25 minuten tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Haal de gevulde courgettes uit de oven en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert.
Trefwoord Gevulde courgette met kip, tomaten en olijven