Hoe gegrilde kipspiesjes en groene quinoa-salade maken?
Gegrilde kipspiesjes en groene quinoa-salade maken begint met het goed marineren van de kip en het koken van de quinoa. De marinade is een combinatie van yoghurt, citroen en kruiden die de kip zacht maakt en een frisse smaak geeft. Daarna maak je de salade af met lichte, groene groenten die mooi contrasteren met de warme, kruidige kip. Alles bij elkaar is het een evenwichtige maaltijd vol kleur, geur en smaak.
Voorbereiding 25 minuten min
Bereiding 25 minuten min
Marineren 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 290 kcal
Grote mengkom
Grillpan of barbecue
Kookpan met deksel
Zeef
Snijplank en mes
Voor de kipspiesjes
- 500 gram kipfilet
- 200 milliliter volle yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Houten of metalen spiesen
Voor de quinoa-salade
- 200 gram quinoa
- 150 gram doperwten vers of diepvries
- 100 gram rucola
- 1 komkommer
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels verse munt fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- Zout en peper naar smaak
1. Voorbereiding
Snij de kipfilet in gelijke blokjes van ongeveer twee centimeter. Doe ze in een kom en meng met de yoghurt, olijfolie, citroensap, komijn, paprikapoeder, knoflook, zout en peper. Dek de kom af en laat dit minimaal één uur marineren in de koelkast, liever langer als je tijd hebt.
2. Bereiding
Spoel de quinoa goed af onder koud stromend water in een zeef. Breng daarna vierhonderd milliliter water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Doe de quinoa erbij en kook het in ongeveer vijftien minuten gaar met de deksel op de pan. Haal de pan daarna van het vuur en laat nog vijf minuten staan. Schep de quinoa los met een vork en laat afkoelen.
Kook de doperwten kort in gezouten water, zo’n drie minuten. Giet ze af en spoel ze koud om ze fris en knapperig te houden. Snij de komkommer in halve plakjes, de bosuitjes in ringetjes en hak de munt fijn. Meng alles met de afgekoelde quinoa en voeg de rucola toe. Besprenkel met limoensap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Rijg de kipstukjes aan de spiesen. Verhit een grillpan of zet de barbecue aan. Grill de spiesjes in ongeveer acht tot tien minuten rondom gaar, afhankelijk van de dikte. Draai ze regelmatig om en controleer of de kip vanbinnen gaar is.
Leg de quinoa-salade op een grote schaal of verdeel over borden. Leg de warme kipspiesjes erbovenop. Serveer eventueel met een partje limoen of een lepeltje extra yoghurt.
Trefwoord Gegrilde kipspiesjes en groene quinoa-salade maken