Hoe erwtenpuree maken?
Erwtenpuree maken begint met erwten van goede kwaliteit, diepvries of vers. Dus zeker niet erwtjes uit blik of pot. Kook ze kort zodat ze hun kleur behouden en niet te melig worden. Daarna pureer je ze samen met een vetstof zoals roomboter of olijfolie, een beetje kookvocht en eventueel kruiden of specerijen. Het draait om de juiste balans tussen smeuïgheid en frisheid.
[wp_ad_camp_1]
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 81 kcal
- 600 gram diepvrieserwten
- 40 gram roomboter
- 1 halve citroen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Eventueel verse munt basilicum of dille
2. Pureren en op smaak brengen
Doe de warme erwten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg 40 gram roomboter toe, samen met 2 eetlepels van het kookvocht. Begin met mixen tot het een grove of juist gladde puree is, afhankelijk van wat je lekker vindt. Voeg dan naar smaak peper, zout en het sap van een halve citroen toe. Houd je van een kruidige toets? Voeg wat verse munt of basilicum toe.
Proef en kijk of de puree nog iets nodig heeft. Is hij te dik? Voeg nog een beetje kookvocht toe. Is hij te flauw? Een snuf zeezout of een drupje extra citroen doet vaak wonderen. Serveer direct, of warm op in een pannetje met een scheutje water als je het wilt bewaren.
[wp_ad_camp_1]
Trefwoord Erwtenpuree maken