Hoe Dalgone koffie maken?
Dalgone koffie maken doe je door oploskoffie, suiker en heet water op te kloppen tot een stevige mousse. Die lepel je vervolgens bovenop koude of warme melk. Je drinkt het dus in laagjes. De smaak is intens en zoet, met een zachte melkige ondertoon eronder.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Zuid-Korea
Porties 2 PErsonen
calorieën 61 kcal
- 2 eetlepels oploskoffie liefst instant espressopoeder
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 eetlepels heet water
- 400 milliliter melk koud of warm, naar smaak
Doe de oploskoffie in een kom, samen met de kristalsuiker en het hete water. Begin direct met kloppen. Dit kan met een garde, maar met een handmixer gaat het veel sneller. Klop net zo lang tot het mengsel dik en luchtig is, een beetje zoals opgeklopte slagroom. Dat duurt met de hand ongeveer tien minuten, met een mixer vaak maar twee tot drie minuten.
Zet intussen twee glazen klaar. Giet in elk glas tweehonderd milliliter melk. Die melk kun je koud gebruiken of even opwarmen, afhankelijk van waar je zin in hebt. Lepel dan voorzichtig de opgeklopte koffiemousse bovenop de melk. Je hoeft niet te roeren, het idee is juist dat je het in laagjes drinkt. Serveer met een lepel of rietje erbij.
Trefwoord Dalgone koffie maken