Ga terug
klein

Hoe Chow Mein maken?

Chow Mein maken doe je door eerst te beginnen met het voorbereiden van alle ingrediënten, voordat je begint te bakken. Chow Mein gaat snel zodra je begint, dus zorg dat alles gesneden en afgemeten klaarstaat. Gebruik bij voorkeur eiernoedels of dunne tarwenoedels en een wok of een grote koekenpan met dikke bodem. Kook eerst de noedels kort volgens de verpakking, spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken. Roerbak daarna de groenten en het vlees afzonderlijk op hoog vuur. Voeg vervolgens alles samen in de pan met de saus en bak het geheel nog even kort door. Zo krijg je die karakteristieke gebakken noedelsmaak.
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 458 kcal

Benodigdheden

  • Grote wok of koekenpan
  • Kookpan voor noedels
  • Vergiet
  • Snijplank en scherp mes
  • Houten lepel of tang om te roerbakken
  • Kommetje om de saus in te mengen

Ingrediënten
  

  • 300 gram eiernoedels of tarwenoedels
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 wortel in dunne reepjes
  • 150 gram witte kool of spitskool dun gesneden
  • 200 gram kipfilet of garnalen of tofu voor een vegetarische variant, in blokjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus optioneel
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • Eventueel wat taugé als topping

Stapsgewijze handleiding
 

1. Noedels koken en afgieten

  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal zo’n 3 tot 5 minuten. Giet ze af in een vergiet, spoel ze direct onder koud water en laat goed uitlekken. Meng er eventueel een klein beetje olie door om plakken te voorkomen.

2. Saus mengen

  • Meng in een klein kommetje de sojasaus, oestersaus (als je die gebruikt), sesamolie, suiker en een snufje peper. Zet dit apart zodat je het straks in één keer bij de noedels kunt doen.

3. Groenten en vlees bereiden

  • Verhit de helft van de olie in de wok op hoog vuur. Voeg de blokjes kip (of garnalen of tofu) toe en bak tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal uit de pan en leg apart. Voeg dan de rest van de olie toe en fruit de ui en knoflook kort aan. Doe daarna de paprika, wortel en kool erbij. Roerbak alles op hoog vuur zodat de groente knapperig blijft. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.

4. Alles samenbrengen

  • Doe het vlees weer terug in de pan bij de groenten. Voeg de uitgelekte noedels toe en roer goed om. Giet de saus erbij en blijf omscheppen zodat alles goed bedekt is. Roerbak nog 2 tot 3 minuten tot de noedels licht beginnen te kleuren en de saus iets indikt.

5. Afwerken en serveren

  • Voeg vlak voor het serveren de lente-ui en eventueel een handje taugé toe voor extra frisheid. Serveer direct, het liefst uit een diepe kom met eetstokjes of een vork.
Trefwoord Chow Mein maken