Ga terug
Klein

Hoe chicken strips maken?

Chicken strips maken begint met goede kipfilet, liefst vers en niet te dun gesneden. Door het vlees even op kamertemperatuur te laten komen, bak je gelijkmatiger. Daarna ga je werken volgens drie stappen: bloem, eimengsel en paneermeel. Dit noemen we in de keuken “paneren à l’anglaise”. Zo krijg je een perfecte coating die niet loslaat bij het bakken.
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 299 kcal

Benodigdheden

  • 2 diepe borden
  • 1 Kom
  • 1 koekenpan of wokpan
  • Keukentang
  • Keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 600 gram kipfilet
  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 200 gram panko of paneermeel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 300 milliliter zonnebloemolie om te bakken
  • optioneel: 150 milliliter karnemelk of yoghurt om te marineren

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiden

  • Snij de kipfilet in gelijke reepjes van ongeveer een vinger dik. Dep ze droog met keukenpapier. Als je de tijd hebt, leg ze dan een half uur in karnemelk of yoghurt met wat zout en paprikapoeder. Dit zorgt voor extra malsheid. Laat de kip daarna uitlekken en dep weer droog.
  • Zet drie borden klaar. Op het eerste bord komt de bloem met een snuf zout en peper. In de tweede kom klop je de eieren los. Op het derde bord strooi je de panko of het paneermeel. Wentel de kip eerst door de bloem (zorg dat alles bedekt is), daarna door het ei en tenslotte door de panko. Druk licht aan zodat de korst goed hecht.
    Punt 1

2. Bakken

  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot ongeveer 175 graden. Een goede test: laat een stukje brood erin vallen; als het direct begint te sissen, is de olie heet genoeg. Bak de kipreepjes in porties zodat de temperatuur niet te veel zakt. Laat ze per kant ongeveer 2 tot 3 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Gebruik een keukentang om te draaien, zo voorkom je dat de korst loslaat.
  • Haal de chicken strips uit de pan en leg ze op keukenpapier om overtollig vet te laten weglopen. Laat ze kort rusten voordat je ze serveert, zodat de sappen zich in het vlees verdelen.
    Punt 2

Notities

Gebruik geen vork tijdens het draaien, dat prikt gaten in de korst waardoor olie binnendringt. En laat de strips niet te lang liggen voordat je serveert, krokantheid is iets wat je direct wilt beleven.
Trefwoord Chicken strips maken