Hoe broodje chili con carne met camembert maken?
Een broodje chili con carne met camembert maak je door eerst een smaakvolle chili te bereiden of te gebruiken wat je nog over hebt van een vorige maaltijd. Deze laat je goed uitlekken zodat je broodje niet zompig wordt. Daarna snij je een hard broodje open, beleg je de onderkant met warme chili en leg je er een paar dikke plakken camembert bovenop. Even onder de grill of in de oven en het geheel is klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 392 kcal
Koekenpan
braadpan
Oven of grill
Snijplank en mes
Zeef
- Voor de chili con carne
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 milliliter gepelde tomaten blik
- 100 gram kidneybonen uit blik, afgespoeld
- zonnebloemolie
- zout naar smaak
- Voor het broodje
- 4 harde broodjes bij voorkeur pistolet of ciabatta, of Kaiserbrötchen
- 150 gram camembert
- eventueel: lente-ui of verse koriander
1. Chili con carne bereiden
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een braadpan. Fruit 1 fijngesneden ui en 2 geperste teentjes knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg 300 gram rundergehakt toe en bak rul en bruin. Voeg 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, een snufje chilipoeder en 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort mee. Giet er 200 milliliter gepelde tomaten bij, breng op smaak met zout en laat de chili 15 minuten pruttelen. Voeg dan 100 gram uitgelekte kidneybonen toe en laat nog 5 minuten doorwarmen.
Zet een zeef klaar boven een kom en stort de chili erin. Laat zeker 5 tot 10 minuten uitlekken, zodat je geen overtollig vocht op het broodje krijgt. Gebruik eventueel een lepel om zachtjes wat vocht eruit te drukken.
2. Broodjes klaarmaken
Snij 4 stevige pistoletjes, ciabattabroodjes, of Kaiserbrötchen (in Tirol ook wel Semmel genoemd) doormidden. Rooster de snijkanten kort in een droge koekenpan of op de grillpan tot ze licht krokant zijn.
Beleg de onderste helft van elk broodje met een flinke lepel goed uitgelekte chili. Leg daarbovenop 2 tot 3 plakjes camembert per broodje. Zet de broodjes opengevouwen onder een voorverwarmde grill van ongeveer 200 graden en laat de kaas smelten. Dit duurt meestal 3 tot 5 minuten, afhankelijk van je oven.
Klap de broodjes dicht of laat ze open voor een rustiek effect. Serveer warm, eventueel met een beetje fijngesneden lente-ui of verse koriander.
Trefwoord Broodje chili con carne met camembert maken