Ga terug
klein

Hoe bloemkoolrijst maken?

Bloemkoolrijst maken doe je door een bloemkool fijn te raspen of te malen tot kleine korrelige stukjes die op rijstkorrels lijken. Daarna kun je het kort bakken of stomen, of zelfs rauw gebruiken in een salade.
Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Groenten
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 38 kcal

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Rasp of keukenmachine
  • Koekenpan of wok
  • Houten lepel

Ingrediënten
  

  • 1 middelgrote bloemkool ongeveer 800 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak

Stapsgewijze handleiding
 

  • Verwijder de bladeren en de dikke steel van de bloemkool. Snij de roosjes los van de stronk.
  • Doe de roosjes in de keukenmachine en maal tot fijne korrels. Heb je geen keukenmachine, rasp de roosjes dan met een grove handrasp.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en roer goed door.
  • Bak de bloemkool al roerend gedurende 5 tot 8 minuten, tot de rijst zacht is, maar nog een beetje bite heeft.
  • Breng op smaak met een snuf zout en serveer direct of gebruik in een ander gerecht.
Trefwoord Bloemkoolrijst maken