Hoe amandelmeel maken?
Amandelmeel maken begint met kiezen wat voor amandelen je gebruikt. Ik gebruik meestal blanke amandelen als ik een neutraal, zacht meel wil. Met bruine amandelen krijg je meer smaak, maar ook een andere kleur. De structuur hangt af van hoe lang je maalt en of je zeeft. Het hele proces kost maar een paar minuten, maar het loont echt om het zelf te doen.
Gang Overig
Keuken Internationaal
Porties 500 Gram
calorieën 632 kcal
keukenmachine of hakmolen met scherp mes
Fijne zeef
Kom
luchtdichte bak of glazen pot
eventueel een handdoek als je gaat blancheren
- 500 gram amandelen blank of met vlies
1. Voorbereiden
Als je amandelmeel wilt maken van blanke amandelen, kun je ze kant en klaar kopen. Heb je bruine, ongepelde amandelen? Dan kun je ze eerst blancheren. Breng een pan water aan de kook, doe de amandelen erin, laat ze 1 minuut koken en giet ze dan af. Spoel koud na. Daarna kun je met je vingers de schilletjes er zo afwrijven. Laat ze goed drogen, minstens 24 uur op een droge theedoek, anders wordt je meel plakkerig.
Trefwoord Amandelmeel maken