Hoe aardbeien bavarois maken?
Aardbeien bavarois maken, eerst pureer je de aardbeien en laat je ze zachtjes opwarmen met suiker en gelatine. Daarna klop je koude slagroom stijf en vouw je de aardbeienpuree er voorzichtig door. Giet het mengsel in passende glaasjes of een schaal en laat het opstijven in de koelkast.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
In de koekast 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 40 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Duits
Porties 4 PErsonen
calorieën 274 kcal
Steelpan
Kom voor au bain-marie (of een hittebestendige kom)
Grote mengkom
Garde of elektrische mixer
Maatbeker
Dessertglaasjes of een vorm voor bavarois
Plasticfolie
- 500 gram verse aardbeien
- 75 gram kristalsuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 250 milliliter slagroom minimaal 30 procent vet
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 eetlepel citroensap vers
3. De bavarois maken
Haal de pan van het vuur en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door de warme aardbeienmassa tot deze volledig is opgelost. Voeg het citroensap toe en meng goed. Laat de puree iets afkoelen, maar zorg dat hij niet stolt.
Klop in de grote mengkom de slagroom stijf, zodat er mooie zachte pieken ontstaan.
Schep een derde van de slagroom bij de afgekoelde aardbeienpuree en meng voorzichtig met een spatel om het mengsel zachter te maken. Vouw vervolgens de rest van de slagroom erdoor, zodat je luchtigheid behoudt.
Verdeel de bavaroismassa over vier glaasjes of één schaal. Dek af met plasticfolie en zet minimaal vier uur in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht voor de beste textuur.
Trefwoord Aardbeien bavarois maken