Ga terug
klein

Hoe aardbeien bavarois maken?

Aardbeien bavarois maken, eerst pureer je de aardbeien en laat je ze zachtjes opwarmen met suiker en gelatine. Daarna klop je koude slagroom stijf en vouw je de aardbeienpuree er voorzichtig door. Giet het mengsel in passende glaasjes of een schaal en laat het opstijven in de koelkast.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
In de koekast 4 uur
Totale tijd 4 uur 40 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Duits
Porties 4 PErsonen
calorieën 274 kcal

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Kom voor au bain-marie (of een hittebestendige kom)
  • Grote mengkom
  • Garde of elektrische mixer
  • Maatbeker
  • Dessertglaasjes of een vorm voor bavarois
  • Plasticfolie

Ingrediënten
  

  • 500 gram verse aardbeien
  • 75 gram kristalsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 milliliter slagroom minimaal 30 procent vet
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 eetlepel citroensap vers

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiden

  • Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Week de blaadjes gelatine in koud water.

2. Aardbeienpuree maken

  • Snij de helft van de aardbeien in stukjes en pureer de rest met de staafmixer tot een glad mengsel. Doe de stukjes aardbei in een steelpan met de kristalsuiker en vanillesuiker en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost en de aardbeien iets zachter worden.

3. De bavarois maken

  • Haal de pan van het vuur en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door de warme aardbeienmassa tot deze volledig is opgelost. Voeg het citroensap toe en meng goed. Laat de puree iets afkoelen, maar zorg dat hij niet stolt.
  • Klop in de grote mengkom de slagroom stijf, zodat er mooie zachte pieken ontstaan.
  • Schep een derde van de slagroom bij de afgekoelde aardbeienpuree en meng voorzichtig met een spatel om het mengsel zachter te maken. Vouw vervolgens de rest van de slagroom erdoor, zodat je luchtigheid behoudt.
  • Verdeel de bavaroismassa over vier glaasjes of één schaal. Dek af met plasticfolie en zet minimaal vier uur in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht voor de beste textuur.
Trefwoord Aardbeien bavarois maken